Hälsosamma snacks till filmen

Vill du som många andra ha snacks till filmen men samtidigt inte plocka fram chipsen på en vardag, eller kanske inte över huvud taget? Det behöver inte vara så komplicerat som man tror att hitta alternativa tilltugg som ändå fyller ditt behov.

En gammal favorit för folk i alla åldrar är grönsaksstavar. Att doppa krispig gurka, morot eller varför inte blomkål i smakrik dippsås kan vara bland det godaste många vet när det kommer till snacks. Vill man fortsätta på spåret frukt och grönt så bör man även prova att göra grönkålschips! Det är en enkel process där man bara river loss bladen från stjälkarna och stoppar in i ugnen med förslagsvis lite salt och peppar. Svårare än så är det inte och resultatet blir enormt krispiga och goda – nyttiga – chips!

Vill man passa på att få i sig lite extra protein så kan man alltid ställa fram en skål med mandlar. Ett lite udda tips är faktiskt att äta mandlarna frysta! De får då en alldeles speciell konsistens och varje bit känns lite fräsch. Ett annat alternativ på protein är att rosta kikärtor som man kryddar och har som tilltugg.

Du kommer nästan garanterat alltid kunna hitta någonting du har hemma som lätt skulle kunna användas som nyttiga snacks, det gäller bara att ha lite fantasi. Kanske har du en burk med några små oliver kvar sedan länge i kylen, frukt som måste ätas innan den blir dålig eller ett paket nötter som aldrig äts upp? Titta dig omkring och ta tillvara på det du redan har!