Hur man är en bra skådespelare

En bra skådespelare måste vara självsäker för att spela en roll – det är någonting många tror, men som inte är sant i alla fall. De allra bästa skådespelarna är ofta de mer tystlåtna personerna som man aldrig egentligen skulle kunna tänka sig i en film eller på teatern. Det kan bli som en fristad där sakerna man säger och gör inte hör till en själv och sin personlighet, utan hör till karaktären man spelar.

En bra skådespelare måste kunna ta sig an och sätta sig in i många olika typer av roller. Ska man spela in t.ex. en film är det vanligt att man går in i karaktär i tanken långt innan själva inspelningen för att på något vis förstå hur karaktären man spelar skulle tänka och resonera i olika situationer. Man måste kunna agera som om sakerna som händer faktiskt berör en på riktigt. Gör man inte det så kommer man inte vara trovärdig och därmed inte heller kunna greppa tag om tittaren. Man måste även kunna göra stor skillnad på olika humör och även små detaljer inom humöret. Ett exempel är att man inte bör porträttera känslorna irriterad och sur på samma sätt, trots att de båda knyter an till ett argt humör.

Med en stark vilja och mycket övning kan man uppfylla sina skådespelardrömmar, men det tar tid. Vissa har en mer naturlig känsla för skådespeleri och andra måste jobba mer för det, precis som med ungefär allt annat vi människor gör.