Vad du kan göra under reklampausen

Tänk dig att du sitter i soffan, dina favoritsnacks står på bordet, du har ett glas med din favoritdricka i handen och din favoritfilm ska precis börja på TV:n. Du sätter dig i soffan och njuter i några minuter, men så börjar reklampausen precis när filmen ska dra igång på riktigt! Hur irriterad blir man inte då!?

Reklampauser kan helt enkelt vara otroligt irriterande, det är du inte ensam om att tycka. “Shoppa affischer på nätet nu!”, “Köp den nyaste telefonen för bara 649 kronor i månaden!”, “Gör livet enklare med den nya trådlösa dammsugaren!” och andra påståenden är inte alltid det man vill se eller höra mitt under ens mysiga filmkväll. Speciellt inte när filmen är som bäst. Tyvärr går inte detta att komma ifrån om du ser på film genom en TV-kanal.

Passa på att göra något annat

För att inte bara sitta och slösa tid på att vara irriterad kan du istället göra reklampausen till något lustfyllt. Passa på att gå på toaletten, fylla på snacksskålen, ta lite frisk luft eller hämta en filt för att göra det extra mysigt. Vill du inte att reklamen ska höras under tiden kan du såklart stänga av ljudet på TV:n. En reklampaus är helt enkelt ett perfekt tillfälle för att passa på att göra saker som du annars hade behövt pausa filmen för att göra, oavsett om du är intresserad eller inte.

Att du slipper pausa filmen är faktiskt något positivt med reklampauser. Självklart behöver du inte göra något i pausen om du inte vill. Kanske sitter du kvar i soffan och svarar på ett sms eller scrollar på telefonen. Du bestämmer. Men, om du vill utnyttja tiden under reklampausen kan du alltid passa på att göra något annat!